Rabo club support

We hebben mee gedaan aan de Rabo ClubSupport stemcampagne: we zijn blij met de bijdrage van € 133,40 voor de aanschaf van een bladblazer. Daarmee kunnen we ons buiten-speelveld schoonblazen van herfstbladeren of andere vervuiling. Een geweldige actie van Rabo Clubsupport.

 

We willen een ieder bedanken die op ons heeft gestemd.

 

Gastvrij onthaal DynamicTennis Olst (DTO)door Sportclub Wesepe

Afgelopen zaterdag 5 juni 2021 ondertekenden Heleen Flierman, voorzitter van Sc Wesepe en Julia Terpstra, secretaris DTO, een samenwerkingsovereenkomst. Op het schitterend gelegen handbalveld op het sportpark in Wesepe zal DynamicTennis Olst een aantal jaren te gast zijn bij Sportclub Wesepe! Er is belijning aangebracht waardoor vier speelvelden zijn ontstaan. Beschut en omringd door bomenrijen zijn de omstandigheden optimaal voor deze sport.

Reden is het verlies van de buitenspeelveld(c.q. het handbalveld) bij Sc.Overwetering in Olst. DTO speelden heir al een aantal jaren in de zomermaanden. In 2020/2021 bijna het hele coronajaar. Half april legde Sc. Overwetering hier een beach-handbalveld aan. DTO kon daardoor niet meer tennissen, want De Hooiberg was nog gesloten. 

Veel leden vonden dit spijtig. Ze waren verknocht geraakt aan het buitentennis. De afgelopen herfst, winter en voorjaar konden ze veilig buiten tennissen. En de zachte en droge winter werkte een handje mee. Een groot aantal leden wilde buiten blijven tennissen, naast of in plaats van het indoortennis.Van origine is dynamictennis een indoorsport. DTO is in Nederland uniek met daarnaast haar buitentennis.

Eerder had Herman Derickx (destijds voorzitter van DTO) bij de tennisvereniging van Sc.Wesepe het dynamictennis al eens geïntroduceerd en dat viel in goede aarde. Het is een dynamische variant op het gewone tennis en een alternatief voor personen, die fysiek een wat lichtere sport willen beoefenen. En starters leren het snel aan. Ander voordeel is de opbouw van een goede conditie en reactievermogen. Ook gezelligheid is een belangrijk aspect. 

Tijdens corona bleek dat veel mensen buiten wilden sporten. De interesse in tennis nam toe. Ook DTO heeft nieuwe leden gekregen. Het enkelspel buiten was volkomen veilig. 

DTO en Sc. Wesepe zien de samenwerking als een win-win situatie. Leden van Sc. Wesepe mogen gedurende de zomermaanden tijdens de speeltijden van DTO gratis kennismaken met het dynamic tennis! DTO kan weer buiten aan de slag en heet ook andere belangstellenden van harte welkom. 

Komt u gerust eens kennismaken met dynamictennis op het adres van Sc. Wesepe aan de Boxbergerweg 38A te Wesepe. De speeltijden zijn voorlopig op maandag- en donderdagochtend van 9.30 – 11.00 uur, maar worden in de vakantiemaanden mogelijk uitgebreid.

Actuele informatie hierover treft u aan op de website:
http://www.dynamictennisolst.nl
Meer inlichtingen: Ton Pol (voorzitter), tel. 0570-560000 E-mail: blokker.olst@home.nl

 

Zomerperiode

toegevoegd op 8 juni 2020

Als enige in Nederland spelen wij ook DYNAMICTENNIS buiten in de zomerperiode Mei t/m Augustus. Deelname door andere verenigingen na afspraak. 06-57349419.


Koffie

toegevoegd op 3 januari 2020

Zo doen we dat nou bij DTO-OLST , even gezellig bij elkaar voor een bakkie.

Intern tournooi

Dinsdag 15 Oktober hebben we een prachtig en goed georganiseerd intern toernooi gehad.
 
Hiervoor heel veel dank aan Geertje Nuesink en Johan van Beersum.
 
Door Salland Zorgverzekeringen zijn 10 sporttassen beschikbaar gesteld. Deze werden verloot onder de deelnemers.
 
De 10 gelukkige en blije winnaars staan op de foto.
 

Samenwerking Badminton Olst

Dynamictennis Olst is een samenwerking aangegaan met Badminton Olst ( Baco).
Door middel van deze samenwerking kunnen zij hun eigen leden en ook nieuwe leden beide sporten aanbieden.
Een veel belovend begin, met misschien later nog de toevoeging van andere takken van sport.
Een breder aanbod voor mensen die willen sporten, van jong tot oud.

 

 

Zoeken

Inloggen

Bezoekers

110471